vineri, 25 aprilie 2014

TARTA CU URDA, SPANAC SI LEURDA

ESTE O TARTA APERITIV  NUMAI BUNA DE INCERCAT  IN ACEASTA PERIOADA, ADICA PRIMAVARA CAND, SLAVA DOMNULUI, AVEM BURUIENI DIN BELSUG

                    ALUAT:                                                    UMPLUTURA:
                 250 g faina                                                      500 g urda
                100 g unt (margarina) rece                              2 oua 
                1 ou                                                                   100 g frunze de baby spanac (sau obisnuit)
                3 linguri lapte                                                  100 g leurda
                sare                                                                    4-5 frunze de salvie
                1 praf de copt                                                    2 linguri de smantana
                                                     2 fire de ceapa verde
Pentru uns tarta:
                  1 ou
                  2 linguri de smantana
Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt, un praf de sare, un ou si untul rece taiat cubulete. Framantati rapid, iar cand aluatul devine nisipos  se adauga pe rand cele 3 linguri de lapte. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin si elastic. Daca vi se pare moale, atunci mai puteti adauga un praf de faina. Framantati bine apoi modelati o bila, inveliti-o in folie alimentara si dati-o la rece pentru vreo 30 minute.

In acest timp pregatiti umplutura. Frunzele de spanac, cele de leurda si salvia se toaca grosier. Se oparesc apoi vreo 5 minute in apa clocotita. Nu se fierb. Doar aduceti apa la punctul de fierbere, opriti focul si scufundati in ea frunzele. Tineti-le asa cam 5 minute. Apoi scoateti-le intr-o sita pentru paste si tot presati-le cu o lingura de lemn pentru a se scurge complet de apa. 

Framantati urda cu putina sare (sarati dupa gustul fiecaruia), amestecati-o cu cele 2 oua, ceapa tocata marunt si cele 2 linguri de smantana. Cand frunzele s-au scurs complet (este foarte necesar ca ele sa fie complet uscate) se adauga in compozitia de urda.

Intindeti o foaie de aluat, asezati-o intr-o tava de tarta (24-26 cm diametru) unsa cu putin unt, fixati-o bine pe marginile tavii si umpleti cu compozitia de urda. Bateti un ou cu 2 linguri de smantana si turnati deasupra. Puteti macina deasupra chiar si un praf de piper alb.

Se da tarta la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 minute la 170 grade. 

SE SERVESTE RECE!

   




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu