miercuri, 9 aprilie 2014

FILE DE SALAU PANE

PENTRU MASA DE FLORII - O RETETA CU PESTE  

1 fileu de salau proaspat
2 oua
3-4 linguri faina
sare, piper dupa gust
ulei pentru prajit

Fileul de salau se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop da hartie, se portioneaza, se sareaza si se pipereaza  fiecare bucata.

Intr-un castron se bat ouale cu putina sare si putin piper. Intr-o  farfurie intinsa se pune faina.

Intr-o tigaie se incinge uleiul. Se ia  pe rand fiecare bucata de salau, se trece prin faina, apoi prin oul batut si se prajeste apoi in uleiul incins, la foc mijlociu catre mare, cam 3 minute pe fiecare parte. Mai exact pana capata o culoare aurie.


Se scot bucatile cu o paleta si se aseaza pe un prosop de hartie, acesta avand rolul sa absoarba surplusul de ulei.
SE SERVESTE CU LAMAIE SI SALATA VERDE! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu