UN SOMN MAI LENES; II SPUN ASA PENTRU CA IL TIN IN CUPTOR MAI MULT DECAT AR FI NORMAL- APROAPE 2 ORE LA FOC MEDIU SPRE MIC
Ingrediente:
1 somn (eu am avut unul de aproape 2 Kg fara cap)
4 cutii rosii cubulete (Cirio) - vara folosesc rosii romanesti proaspete
o capatana mare de usturoi
sare, piper
o lingurita cimbru uscat si maruntit
2- 3 linguri ulei
1 cana de vin alb
1 cana de apa
Somnul se spala bine, i se indeparteaza coada , se sareaza, se pipereaza si se aseaza in tava in care s-au pus cele 3 linguri de ulei. Este bine sa folositi o tava pentru friptura, cu peretii mai inalti.
Intr-un castron amestecati rosiile cubulete cu usturoiul zdrobit, sare, piper si cimbru. Turnati compozitia peste somnul din tava. Adaugati o cana de vin alb si una de apa rece.
Puneti tava in cuptor , la 160 grade si lasati asa cam 2 ore. Dupa vreo ora , luati cu o lingura sos din tava si inveliti cu el pestele. Ideea este sa nu se arda deasupra. Repetati de mai multe ori operatia.
Cand este gata, scoateti pestele din cuptor, portionati-l si serviti-l acompaniat de un pahar de vin alb.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu