joi, 24 aprilie 2014

CIORBA DE MIEL

 Ingrediente:
carne de miel (cap, gat, coaste)
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 telina
2 cepe
2 cartofi (rosii)
2 legaturi stevie
2 legaturi loboda
1 legatura macris
1/2 cutie rosii cubulete
sare, piper, boia
1 legatura mare leustean verde
2-3 linguri otet alb pentru acrit
Carnea se curata de pielite, se spala bine si se pune la fiert in aproximativ 3,5 litri de apa. Se spumeaza de cateva ori. 

Se adauga apoi legumele: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa tocate marunt. Se mai pune sare dupa gust si cam o lingurita de boia dulce. Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga rosiile cuburi, stevia, loboda, macrisul, taiate fasii. Tot acum se pun si cartofii taiati sferturi. Cand s-au fiert cartofii, gustam, potrivim de sare, piper, acrim cu otet, tot dupa gust, iar in final adaugam leusteanul verde tocat, acoperim oala si oprim focul.

POFTA BUNA!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu