750 g carne de porc , portionata in cuburi potrivit de mari(vreo 300 g pulpa si 2-3 bucati de piept cu os)
legume: 2 cepe, 2 morcovi, o radacina patrunjel, o telina mica, un ardei rosu, tocate marunt
2 cartofi (rosii, pentru fiert) taiati sferturi
1/2 cutie rosii cuburi
2-3 linguri mazare din conserva sau fasole verde, tot din conserva
1 lingurita cimbru uscat , 1 lingurita patrunjel uscat
3 linguri orez
2-3 linguri otet alb (eu folosesc Cirio, toate produsele Cirio sunt de calitate)
1 lingurita boia dulce
sare, piper dupa gust
patrunjel verde tocat marunt
Carnea se portioneaza, se spala bine si se pune la fiert in 3,5 litri de apa.. Se spumeaza de cate ori este cazul, apoi aruncam in oala legumele tocate (mai putin cartofii), orezul, rosiile cubulete, sare , piper, boia, cimbrul si patrunjelul uscat. Cand carnea si legumele sunt aproape gata, adaugam cartofii sferturi si mazarea verde. Lasam pe foc in continuare, iar cand toate s-au fiert, adaugam otetul, gustam si, daca va place gustul, adica este suficient de sarata, de piperata si de acrisoara, oprim fierberea. O imbogatim cu patrunjelul verde si,
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu