Ai nevoie de:
600-700 g fasole alba, cu bob mai mare
2 cepe
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 telina mica
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
2 linguri suc de rosii
2 linguri ulei
1 lingurita tarhon uscat si maruntit
2 foi de dafin
cateva boabe piper negru
sare, piper macinat dupa gust
Fasolea se spala bine, se indeparteaza boabele sparte sau inegrite si se lasa in apa rece pentru 3-4 ore. Dupa aceea se scurge si se pune la fiert intr-o alta apa. Cand apa scade se mai adauga alta, fierbinte. Si tot asa pana cand boabele s-au fiert.
Separat, in oala in care veti pregati supa, se pun la calit in ulei legumele tocate marunt pentru vreo 10 minute. Adaugati vreun litru de apa calda, precum si sucul de rosii si lasati la fiert. Cand fasolea s-a fiert si ea, transferati-o in oala in care se fierb legumele, inclusiv zeama ei. Daca vi se pare zeama insuficienta pentru o supa, mai adaugati apa calda. Asezonati cu sare, piper, tarhon, boia dulce, boabele de piper si frunzele de dafin. Mai lasati vreo 10 minute sa fiarba impreuna, mai gustati o data si, daca vi se pare in regula din punct de vedere sare, piper, opriti focul. Supa este gata.
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu