vineri, 11 aprilie 2014

PRAJITURA DIPLOMAT CU MULTE, MULTE FRUCTE...

USOR DE PREPARAT, USOR DE MANCAT, CU ALTE CUVINTE - MERITA INCERCAT
 Ingrediente:
500 g mascarpone
100 g zahar
200 ml frisca lichida + 1 lingurita intaritor frisca Dr Otker
1 borcan compot piersici (Olimpia)
1 pachet piscoturi sampanie
fructe proaspete (capsuni, kiwi, ananas)

Mai intai se mixeaza cele 200 ml frisca lichida cu o lingurita de intaritor pana ce frisca devine foarte ferma. In alt castron se mixeaza cele 500 g mascarpone cu zaharul pana devin crema. Incorporati aici frisca batuta, mai mixati putin si dati totul la frigider.

Piersicile din compot se scurg bine si se lasa vreo 10 minute pe un prosop de hartie pentru ca siropul sa se absoarba bine. Se taie apoi cubulete mici. La fel procedati si cu  2 dintre fructele de kiwi. Incorporati-le  apoi in crema din frigider.

Luati un inel (de la o tava de tort cu inel detasabil) si asezati-l pe un platou. Asezati  aici un strat de piscoturi. Umpleti cu crema de frisca si mascarpone. Pe margine asezati jumatati de piscoturi , cum am facut eu. Nivelati usor la suprafata si ornati dupa bunul plac. Se poate consuma dupa 2-3 ore de stat la frigider.

PUTEM FI ARTISTE SI IN BUCATARIE, NU? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu