duminică, 6 aprilie 2014

PRAJITURA VICTORIA SPONGE CAKE CU CACAO SI COACAZE ROSII

PENTRU CEI CARE PREFERA CIOCOLATA, UN SPONGE CAKE MAI ALTFEL
Ingrediente: 
200 g unt
200 g faina
200 g zahar
4 oua
3-4 lingurite cacao neagra
1 praf de copt
1 lingurita esenta vanilie
3 linguri lapte dulce
100-150 g coacaze rosii proaspete  (poate fi si zmeura)
cateva linguri de dulceata (eu am folosit de merisoare)
300 ml  frisca lichida 
ciocolata amaruie rasa, pentru ornat
Nu uita: toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, in special untul trebuie sa fie moale - este secretul unui sponge reusit. 

Intr-un bol, mixeaza foarte bine untul moale cu zaharul. Adauga pe rand fiecare ou si mixeaza din nou, la viteza maxima. Tot acum pune si o lingurita de esenta de vanilie. Vei vedea cum compozitia creste in volum. Adauga aici faina, pe care ai amestecat-o inainte cu praful de copt si cacaoa. Amesteca usor, cu o lingura de lemn, apoi adauga pe rand cele 3 linguri de lapte dulce. Mai mixeaza putin pentru perfecta omogenizare. Pune compozitia intr-o tava rotunda pe care ai uns-o bine cu unt, niveleaza usor si da-o la cuptor, la 170 grade, pentru 40 minute. Nu uita, cuptorul trebuie obligatoriu preincalzit. 
   Cand au trecut cele 40 minute, fa testul coacerii cu o scobitoare    Cand au trecut cele 40 minute, fa testul coacerii cu o scobitoare sau un tester pentru prajituri. Scoate din cuptor  si lasa blatul la racit.

Cand s-a racit taie-l in doua, unge primul blat cu dulceata sau gem de merisoare (zmeura, coacaze). Peste asta intinde frisca bine batuta, apoi coacaze-le (merge la fel de bine si cu zmeura). In final, aseaza peste toate acestea cel de al doilea blat si preseaza usor. Pudreaza cu zahar pudra si rade un cub-doua de ciocolata amaruie  (rade ciocolata cu ajutorul unui decojitor de legume).sau un tester pentru prajituri. Scoate din cuptor  si lasa blatul la racit.

Cand s-a racit taie-l in doua, unge primul blat cu dulceata sau gem de merisoare (zmeura, coacaze). Peste asta intinde frisca bine batuta, apoi coacaze-le (merge la fel de bine si cu zmeura). In final, aseaza peste toate acestea cel de al doilea blat si preseaza usor. Pudreaza cu zahar pudra si rade un cub-doua de ciocolata amaruie  (rade ciocolata cu ajutorul unui decojitor de legume).

O POFTA NEBUNA VA DORESC!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu