luni, 31 martie 2014

SUFLEU DE SPANAC CU PARMEZAN

SI PUFOS DAR SI GUSTOS

Ingrediente:
500 g spanac congelat
3 oua
2 linguri faina
3 linguri smantana
100 g cascaval ras
sare, piper
un varf lingurita praf de copt 
parmezan din belsug
un cub de unt pentru uns vasul de copt

Decongeleaza spanacul si pune-l la scurs intr-o sita.

Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma cu un strop de sare.
Intr-un alt castron amesteca bine galbenusurile cu faina. Adauga smantana si omogenizeaza bine. Daca au aparut cumva cocoloase, mixeaza putin cu un mixer. Asezoneaza cu sare si piper. Tot acum incorporeaza aici un varf de lingurita praf de copt si cascavalul ras. Acestea fiind facute, adauga spanacul. Verifica daca ai sarat suficient. Daca nu, mai adauga sare. In final, cu multa gentilete incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand totul prin rasturnare, ca si la pandispan.


Unge cu unt din belsug un vas de copt, termorezistent. Pune in el amestecul (va arata ca in poza de mai sus)si da la cuptorul pe care l-ai preincalzit la 180 grade pentru vreo 30-35 minute. Cand este gata, opreste cuptorul si  mai lasa sufleul acolo vreo 10 minute.Altfel, se poate lasa. Dupa aceea scoate-l si acopera-l cu parmezan din abundenta. Sa ai pofta!

SANATOS SI VERDE, VERDE, FOARTE VERDE







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu