RETETA LUI JAMIE OLIVER
Simpla, ieftina si foarte usor de facut. Merita sa incerci.
Ingrediente:
125 g unt 6-7 mere
100 g zahar 2 linguri zahar
125 g faina 1 pastaie vanilie (o lingurita esenta)
2 oua 1 lingurita scortisoara
1 lingura smantana putin unt pentru uns tava
1 plic zahar vanilat 2 lingurite gris
1 praf de copt zahar pudra
1 praf de sare
Untul mixeaza-l cu zaharul pana devine crema, iar zaharul s-a topit. Incorporeaza pe rand cele 2 oua si mixeaza in continuare. Apoi incorporeaza faina, pe care ai amestecat-o cu praful de copt, zaharul vanilat, praful de sare si, in final, smantana. Vei obtine un aluat moale.
Curata merele de coaja si taie-le in sferturi. Pune-le intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de apa, 2 linguri de zahar, semintele si interiorul pastaii de vanilie, precum si o lingurita de scortisoara. Lasa-le sa fiarba incet pana cand siropul se ingroasa. Nu uita sa amesteci din cand in cand.
Preincalzeste cuptorul la 170 grade, unge cu unt o forma rotunda (24 cm diametru) si presara pe fundul acesteia cele 2 lingurite de gris.
Pune merele in tava, doar merele nu si siropul pe care l-au lasat. Toarna peste ele aluatul. Chiar daca nu vei acoperi toate merele nu-i nici o problema, aluatul va creste si le va acoperi, ca in poza. Da la cuptor.
Dupa 40-45 minute placinta este gata. Pudreaz-o cu putin zahar vanilat si,
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu