UN FLEAC ENGLEZESC LA MINUT AS SPUNE
DESI NU SUNT ADEPTA SEMIPREPARATELOR SAU A CREMELOR CUMPARATE, UNEORI SE MAI INTAMPLA SA AM POFTA DE CEVA DULCE DAR SA NU AM TIMP DE COPT SAU ALTE LUCRURI MAI ELABORATE. IAR ATUNCI................FAC CEVA DE GENUL.........................
Am folosit:
1 pachet de brownies (un fel de negrese din comert)
1 pachet Creme Ole de vanilie (Dr Otker)
1 pachet Creme Ole de ciocolata (Dr Otker)
200 ml frisca lichida
600 ml lapte rece
ciocolata rasa si cateva flute pentru ornat (optional)
si, tot optional, vreo 50 ml lichior de cafea
Bate bine frisca intr-un castron.
In altul prepara crema de vanilie Ole, folosind doar 300 ml lapte si nu 400 cat scrie pe cutie.Dupa ce o mixezi fix 3 minute amestec-o si cu o lingura de frisca.
In al treilea castron prepara crema Ole de ciocolata la fel, doar cu 300 ml lapte, iar in final incorporeaza o lingura de frisca.
Taie prajitura brownies in felii subtiri. Poti folosi pandispan sau chec cu ciocolata daca nu gasesti brownies.
Monteaza trifel-ul asa: pe fundul castronului un strat de brownies, stropeste-le cu putin lichior de cafea daca ai optat pentru asta, aseaza peste ele crema de vanilie, apoi inca un strat de brownies,stropeste iar cu lichior, peste le crema de ciocolata, iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat frisca. Rade putina ciocolata, da la frigider pentru cel putin o ora si asta-i tot. Desertul este gata!
CIOCOLATA ALUNGA PROASTA DISPOZITIE. NU UITA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu