DUPA RETETA LUI JAMIE OLIVER
Aluatul facut dupa aceasta reteta este de departe cel mai reusit dintre toate pe care le-am incercat pana acum pentru tarte dulci. Il recomand cu multa convingere. SUCCES!
Ai nevoie de: Pentru crema:
125 g unt 500 g mascarpone
100 g zahar pudra 100 ml frisca lichida
250 g faina 3 linguri zahar
1 praf de sare 3 linguri vin alb dulce (Lacrima lui Ovidiu)
2 galbenusuri cateva afine nege si rosii
2 linguri lapte (apa) sirop pentru uns fructele (pentru luciu)
1. Intr-un castron framanta cu degetele faina, zaharul, untul, sarea, cele 2 galbenusuri. Cand aluatul devine nisipos si faramicios, adauga cele 2 linguri de lapte sau apa. Framanta foarte bine pana ce aluatul se va inmuia si va putea fi modelat. Da-l apoi la frigider pentru 30 minute.
2. Incinge cuptorul la 180 grade. Dupa 30 minute de stat la rece, intinde din aluat o foaie si, rulata pe sucitor pune-o in tava de tarta pe care ai uns-o in prealabil cu putin unt. Inteapa aluatul din loc in loc sau, cel mai bine, pune peste aluat o foaie de hartie de copt, iar peste aceasta un strat, doua de boabe de fasole. In acest fel nu risti ca fundul tartei sa se umfle si sa crape. Daca totusi nu vrei sa aplici metoda cu fasolea, macar inteapa aluatul in mai multe locuri. Da la cuptor pentru vreo 15 minute la 180 grade. Este gata atunci cand s-a maronit pe margini. Scoate apoi din cuptor si las-o sa se raceasca.
3. Pregateste crema asa: bate intr-un bol branza mascarpone cu zaharul si frisca lichida. Cand incepe sa se intareasca adauga pe rand cele 3 linguri de vin dulce. Mixeaza la viteza mare pana cand crema va deveni ferma dar in acelasi timp pufoasa si lucioasa. Cu ajutorul unei linguri de lemn incorporeaza in ea cateva afine.
4. Cand tarta s-a racit complet umple-o cu crema si orneaz-o cu afine apoi, cu o pensula fina, unge fiecare fruct cu putin sirop pentru luciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu