sâmbătă, 8 martie 2014

PRAJITURA CU MERE SI MERISOARE

BUNA DE TOT, CA ORICE PRAJITURA CU FRUCTE. CELE CU MERE, IN MOD DEOSEBIT, CEL PUTIN PENTRU MINE. ASA CA ASTA CHIAR ESTE O RETETA PROPRIE
Ingrediente:
250 g unt                                                 1 kg mere
250 g zahar pudra                                    50 g unt
280 g faina                                               2 lingurite scortisoara
4 oua                                                       2-3 lingurite zahar pudra
3 linguri de smantana                                50 g merisoare uscate (optional)
1 pastaie de vanilie (optional)                   2-3 lingurite zahar brun
1 plic praf de copt
1 praf de sare

Mai intai cutata merele de coaja si cotoare, apoi taie-le in jumatate.

Intr-un bol mixeaza untul cu zaharul pudra pana obtii o crema. Adauga pe rand ouale si mixeaza in continuare. Adauga aici si un praf de sare.

Separat cantareste faina si amestec-o intim cu praful de copt. Incorporeaz-o in crema de unt si galbenusuri cu grija, amestecand usor cu o lingura de lemn. 

Adauga apoi cele 3 linguri de smantana si mixeaza foarte bine.

In final adauga continutul une pastai de vanilie (se taie pastaia pe lungime si se rade cu un cutit interiorul acesteia). Daca nu ai pastaie poti folosi o lingurita de esenta de vanilie. Mai mixeaza putin pana la omogenizarea completa.
Incinge cuptorul la 170-180 grade. Unge cu unt o tava dreptunghiulara (32x24 cm), toarna in ea jumatate din compozitie. Compozitia trebuie sa fie moale si consistenta. Aseaza deasupra merele cu scobitura in sus. Pune in fiecare scobitura cate o bucatica de unt, presara peste mere scortisoara si zaharul brun. Intocmai cum vezi in poza de mai sus. Da la cuptor pentru vreo 15 minute. Dupa 15 minute scoate tava din cuptor, presara merisoarele peste mere si toarna apoi compozitia ramasa. Niveleaza frumos. Va fi un strat subtire dar nu-ti face griji, in cuptor va creste si va acoperi merele foarte bine. Mai coace vreo 30 minute la 170 grade.

Dupa ce o scoti din cuptor pudreaz-o cu zahar pudra si praf de scortisoara, trecute printr-o sita (strecuratoare mica).
O POTI SERVI RECE, ASA:
DAR  O POTI SERVI SI FIERBINTE IN COMBINATIE CU DOI BULGARI DE INGHETATA DE VANILIE, ASA:



  
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu