O PRAJITURA CU PARFUM DE IARNA - NUCI SI SCORTISOARA!
BLATUL: CREMA:
300 g faina 400 g branza Philaladelphia
200 ml ulei 250 g ciocolata alba
100 g zahar alb 100 g unt
100 g zahar brun
4 oua
2 linguri de smantana PENTRU ORNAT:
2- 3 linguri scortisoara praf de scortisoara
150 g nuci macinate cateva batoane de scortisoara
1 praf de copt
1 praf de sare
2 lingurite extract de vanilie
Mai intai, unge cu unt o tava cu diametrul de 20 - 22 cm si preincalzeste cuptorul la 180 grade.
1. Amesteca intr-un castron mai mare faina, praful de copt, sarea si scortisoara.
2. Intr-un alt castron mixeaza uleiul cu ouale pana se umfla putin, vreo 2-3 minute.
3. Pune amestecul peste faina, adauga 2 linguri de smantana, incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn, adauga nucile macinate si extractul de vanilie si mixeaza cateva minute pentru omogenizare. Vei obtine un aluat fluid dar destul de gros si putin lipicios. Toarna-l in tava deja pregatita si da-l la cuptor pentru vreo 50 minute la 180 grade. Dupa 50 minute fa testul cu scobitoarea, iar daca nu este gata mai lasa-l in cuptor dar este bine sa reduci temperatura la 170 grade ca sa nu se arda deasupra.
4. Pentru crema, topeste ciocolata, dupa care toarn-o peste unt si amesteca bine.Adauga crema de branza si extractul de vanilie si mixeaza usor. Este bine sa pregatesti crema dupa ce blatul a fost scos din cuptor si lasat sa se raceasca.
5. Dupa ce blatul s-a racit taie-l in patru pe orizontala, pune crema intre blaturi, inveleste apoi prajitura cu crema si pudreaza cu praf de scortisoara. Se da la rece si este bun pentru servit dupa vreo 2-3 ore.
Daca nu ai o tava cu diametrul de 20 si folosesti una de 24-26 cm, atunci taie tortul numai in doua jumatati.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu