O PRAJITURA RAPIDA SI IEFTINA
Ingrediente:
225 g faina 7-8 mere mijlocii (cam 1 kg)
150 g zahar 2 lingurite zahar
2 oua 1 plic extract de vanilie (Dr Otker)
200 g unt 1 lingurita scortisoara
150 - 200 ml lapte 1 lingurita gris
1 praf de copt
1. Mai intai, curata merele de coaja si rade-le pe razatoarea mare. Pune intr-o cratita la calit, un cubulet de unt, merele, zaharul si o lingurita de gris. Lasa-le pe foc pana scade zeama de la mar, apoi da-le deoparte.
2. Intr-un bol mixeaza untul cu zaharul pana obtii o crema, adauga pe rand cele 2 oua, incorporeaza-le, apoi adauga faina amestecata cu praful de copt. Faina incorporez-o mai intai folosind o lingura de lemn. Adauga apoi laptele, putin cate putin si mixeaza foarte bine. Aluatul pe care il vei obtine trebuie sa fie un pic mai gros decat cel pentru clatite.
3. Ia o tava dreptunghiulara (30/20 cm), unge-o cu unt, presara pe fundul ei o lingurita de gris si toarna jumatate din compozitie. Pune-o in cuptorul pe care l-ai incalzit in prealabil si coace timp de 15 minute la 180 grade.
4. Dupa 15 minute scoate tava, aseaza in ea merele, iar peste ele compozitia ramasa. Niveleaza frumos si da din nou la cuptor pentru inca vreo 35-40 minute la 170-180 grade.
5. Dupa ce o scoti din cuptor las-o sa se raceasca in tava si cerne peste ea zahar pudra.
O POTI SERVI CU O CAFEA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu