DUPA O RETETA A LUI GORDON RAMSEY, PUTIN MODIFICATA PE ALOCURI.
Ai nevoie de:
1 file de somon proaspat
cateva frunze de busuioc
cateva frunze de rozmarin
2-3 foi de dafin
o capatana mica de usturoi (nedecojita)
sare, piper proaspat macinat
1 lamaie
1 lingurita zahar brun
1-2 linguri ulei de masline
seminte de anason
Intr-o tava de aragaz pune 2 bucati de folie de aluminiu, una peste cealalta, suficient de mari pentru a putea impacheta fileul de somon. Peste folie, cam in mijlocul formeaza un "pat", cam de marimea fileului, din cateva frunze de rozmarin, cateva de busuioc verde, foile de dafin. Capatana de usturoi tai-o in doua si aseaz-o cu partea taiata in sus, nedecojita, peste frunze. Peste toate astea aseaza fileul de somon, cu partea fara piele in sus. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o cratita pune o lingurita de ulei de masline si prajeste lamaia, taiata rondele. Presara pe feliile de lamaie putin zahar brun (poate fi si alb). Prajeste-le 1-2 minute si pe o parte si pe cealalta. Scoate feliile de lamaie si insira-le peste fileul de somon din tava. Presara peste ele seminte de anason. Mai stropeste pestele cu putin ulei de masline, dupa care impacheteaza-l bine si da-l la cuptor pentru vreo 45-50 minute la 190 grade.
Intre timp prepara sosul astfel:
Fa o maioneza din 2 galbenusuri (unul fiert si unul crud), vreo 100 ml ulei masline si putina zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare, piper si coriandru macinat. In final pune o lingurita de mustar de Dijon cu boabe si o lingurita de miere. Sosul va avea un gust iute-dulce-acrisor.
Scoate pestele din cuptor, desfa folia. Mirosurile te vor imbata pur si simplu. Portioneaza-l, iar la servire aseaza pe farfurie doar carnea de somon, fara pielea si ierburile de dedesubt. Pune peste el sosul mai sus preparat, orneaza cu feliile de lamaie si,
SA AI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu