UN DULCE BUN SI USOR DE FACUT!
5 oua 400 g mascarpone
5 linguri zahar 2 lingurite zahar pudra
5 linguri faina 200 ml frisca lichida
1 praf de copt
1 praf de sare 200 g mure proaspete sau congelate
putin unt pentru uns tava sirop de fructe de padure pentru insiropat
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu zaharul pana ce obtii o spuma alba si lucioasa ca de bezea. Incorporeaza galbenusurile pe care le-ai frecat cu un praf de sare. In final adauga faina pe care ai amestecat-o cu praful de copt.Mixeaza bine.
Toarna aluatul intr-o tava de tort, cu inel detasabil, pe care ai uns-o cu putin unt (22-24 cm diametru). Da la cuptorul pe care l-ai preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea ca sa vezi daca este copt. apoi detaseaza inelul si lasa blatul sa se raceasca.
Separat mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra si frisca lichida pana obtii o crema ferma.
Cand blatul s-a racit taie-l in jumatate si insiropeaza cele doua jumatati cu sirop de fructe de padure.
Aseaza primul blat pe un platou, intinde peste el jumatate din crema de mascarpone, asterne peste crema un strat de mure, pune cel de al doilea blat si preseaza putin. Deasupra mai pune un strat de crema si orneaza cu mure, dupa bunul plac.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu