miercuri, 5 martie 2014

MIDII CU MASLINE SI SOS DE ROSII

O GARNITURA EXCELENTA PENTRU PASTE SAU OREZ


Ingrediente:

500 g midii (doar carnea, fara cochilie)
1 cutie rosii  in bulion (cubulete)
1 pahar vin alb
1/2 pahar apa
1 lingura ulei de masline
cateva masline negre
cateva frunze busuioc verde
sare, piper dupa gust

Pentru inceput taie rondele usturoiul si toaca marunt frunzele de busuioc.

Incinge uleiul intr-o cratita, caleste usor usturoiul, fara sa-l arzi, doar cat sa-si imprastie aroma, adauga  rosiile cubulete, asezoneaza dupa gust cu sare si piper, mai toarna si un pahar de vin alb, de preferinta sec si lasa cam 5 minute sa fiarba la foc mediu. Dupa 5 minute adauga midiile curatate si spalate, maslinele si 1/2 pahar cu apa calda si lasa-le la fiert pentru inca vreo 15 minute, pana scade sosul.Cand sunt gata adauga busuiocul verde tocat marunt si da la o parte de pe foc.


SERVESTE-LE CU PASTE, OREZ SAU SIMPLU, CU CRUTOANE



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu