4 cartofi
1 ceapa alba
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 telina
1 praf sare
1 praf piper
1/2 cutie rosii cuburi
1 lingura ulei
3-4 linguri smantana
2 linguri otet balsamic
patrunjel verde
Morcovul,ceapa, radacina de patrunjel si telina tocate marunt se calesc intr-o lingura de ulei pentru vreo 10 minute. Se adauga apoi 1 litru apa si se lasa la fiert pentru inca vreo 30 minute, mai exact pana cand morcovul este aproape gata.
Adauga cartofii taiati sferturi si rosiile cuburi. Mai adauga 1,5 litri apa, sareaza si pipereaza dupa gust si lasa in continuare sa fiarba.
Cand cartofii s-au fiert, adauga cele 2 linguri de otet.
Separat, amesteca smantana cu un polonic de zeama si toarna totul in oala. Opreste focul si adauga o ploaie de patrunjel verde. Fara smantana este o reteta de post
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu