miercuri, 12 martie 2014

FASOLE SCAZUTA (RETETA DE POST)

FASOLEA - BUNA SI, DE POST ATUNCI CAND NU ARE CARNE.
Ingrediente:
500 g fasole alba
2 morcovi
1 radacina patrunjel
2 cepe 
1 ardei gras rosu
1 cutie rosii cubulete
2 linguri ulei
sare, piper dupa gust
2-3 foi de dafin
marar verde

Spala bine fasolea si pune-o la inmuiat in apa rece pentru 2-3 ore. Scurge apoi apoi apa si pune fasolea la fiert in apa rece, fara sare. Daca apa scade, completeaza doar cu apa fierbinte. Si tot asa, pana ce boabele s-au fiert.

Toaca ceapa si ardeiul marunt, rade morcovul si radacina de patrunjel. Pune intr-o cratita 2 linguri de ulei si ceapa tocata. Caleste pana cand ceapa devine translucida. Adauga morcovul, ardeiul tocat  si radacina de patrunjel si mai lasa vreo 10 minute sa se caleasca impreuna. Amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca de cratita. Dupa vreo 10 minute toarna aici rosiile cubulete, un pahar de apa, mai pune si foile de dafin si lasa la fiert sosul astfel incropit. 

Cand fasolea s-a fiert, transfera boabele in cratita cu sos, mai adauga si zeama in care acestea au fiert, doar cat sa le acopere, potriveste de sare si piper, mai las-o ca sa dea cateva clocote si, asta a fost tot.


POFTA  BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu