1 compot de piersici
100 g mix fructe de padure proaspete sau congelate
1 pandispan din comert
200 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat
Crema:
3 galbenusuri
3 linguri de zahar
100 ml smantana lichida
2 fiole esenta de vanilie
1. Incepe cu crema de vanilie! Pentru asta, mixeaza cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar pana cand obtii o crema albicioasa. Pune la fiert intr-o cratita 100 ml smantana lichida, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca adauga crema de galbenusuri si esenta de vanilie. Amesteca puternic si tine la fiert la foc mic, pana cand crema se ingroasa. Sunt suficiente cateva clocote si gata. Nu uita, tot timpul amesteca pentru a nu se prinde de vas.
2. Bate frisca lichida cu 1 plic de zahar vanilat.
3. Taie pandispanul in bucati (felii).
4. Scoate piersicile din compot si lasa-le sa se scurga pe un prosop de hartie. La fel si fructele de padure daca au fost decongelate.
Treci apoi la montajul desertului, astfel:
- pune pe fundul unui castron transparent un strat de felii de pandispan si stropeste-le cu zeama din compot
- un strat de frisca
- un strat de piersici (jumatati)
- un stat de felii de pandispan, stropit cu zeama de compot
- un strat de piersici taiate bucati mici combinat cu fructe de padure
- un strat de crema de vanilie
- un strat fructe de padure (presara putin zahar peste ele)
- ultimul strat va fi frisca; orneaza cu fructe dupa bunul plac
Da la frigider pentru 2-3 ore. Si, asta a fost tot! Se poate face si in 2 pahare mai largi sau doua castroane transparente, respectand ordinea straturilor.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu