SANATOASA SI GUSTOASA!
Ingrediente:
500 g faina secara
1 cub drojdie proaspata
150 ml apa calduta
1 lingura zahar brun
1 praf de sare
fructe uscate (prune, caise, merisoare)
1 lingura ulei pentru uns tava
Cerne faina intr-un castron si fa o adancitura in mijloc. Separat, dizolva drojdia in 3 linguri apa calduta, presara o lingura de zahar brun si toarna maiaua in adancitura facuta in faina din castron. Acopera cu un servet curat si lasa la dospit pentru vreo 15 minute.
Cand maiaua a crescut,adauga un praf de sare, framanta aluatul, turnand putin cate putin apa calduta. Incorporeaza fructele uscate si framanta in continuare pana obtii un aluat fin si elastic.
Unge cu ulei si tapeteaza cu faina o tava de cozonac, formeaza un rulou din aluat si aseaza-l in tava.
Mai lasa la dospit vreo 30 minute dupa care da tava la cuptorul preincalzit si coace vreo 50 minute la 170 grade.
Scoate painea din tava si acopera cu un prosop curat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu