vineri, 7 martie 2014

CURCAN CU IERBURI AROMATE SI CIUPERCI LA CUPTOR

CARNEA DE CURCAN - GUSTOASA SI SANATOASA
  OBLIGATORIU CU SALATA VERDE
Am avut nevoie de:

500 g carne de curcan (medalion de curcan)
300 g ciuperci champignon mici
2 linguri ulei masline
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 ardei gras rosu
sare, piper, boia, nucsoara
ierburi uscate: rozmarin, maghiran, oregano, salvie



1.Intr-un bol amesteca 2 lingurite boia, un praf de sare, un praf de piper, un praf de nucsoara, cate 1/2 lingurita din fiecare fel de ierburi cu o lingura de ulei de masline. Pune carnea de curcan in aceasta marinada, amesteca-le si lasa vreo 30 minute.

2.Intr-o cratita pune o lingura de ulei, ceapa taiata felii subtiri, usturoiul taiat rondele, ciupercile taiate sferturi si lasa-le impreuna la calit vreo 5 minute, apoi adauga o cescuta de apa calda si lasa la fiert inca vreo 10 minute.

3.Amesteca apoi  garnitura de ciuperci cu carnea de curcan care a stat la marinat cel putin 30 minute, pune totul intr-un vas ceramic, orneaza cu cateva fasii de ardei gras rosu, mai adauga o cescuta de apa calda, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor cam pentru vreo ora, la 200 grade. dupa o ora verifica, iar daca este gata scoate folia si mai lasa vreo 5 minute la 180 grade pentru a capata aspectul gratinat si, cam atat.
SI
POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu