miercuri, 12 martie 2014

CONOPIDA LA CUPTOR


Ingrediente:
o conopida mare
3 oua
5 linguri smantana
2 linguri faina
100 ml lapte 
un praf sare
un praf de piper alb
branza rasa (sarata)

1. Conopida se spala, se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, cam pentru 10 minute (pana se inmoaie). Apoi se scoate si se scurge bine de apa.

2. Intr-un bol se amesteca 2 linguri de faina cu 5 linguri de smantana. Amesteca foarte bine ca  sa nu ramana cocoloase. Incorporeaza apoi cele 3 oua, pe rand, dupa care adauga laptele, putin cate putin. Pune un praf de sare, unul de piper alb, 2 linguri de branza rasa si amesteca bine cu telul.

3. Unge cu unt (ulei) o tava, aseaza in ea buchetelele de conopida si toarna peste ele compozitia pe care ai facut-o mai devreme. Da-o la cuptor pentru 20-25 minute la 170 grade. Cand s-a gratinat este gata.

Dupa ce ai scos-o din cuptor mai arunca peste ea o ploaie de branza rasa si, cam atat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu