marți, 25 martie 2014

TORT ZEBRA CU RICOTTA SI CIOCOLATA

PENTRU IUBITORII DE CIOCOLATA

Blatul:                                                                                 Crema:
250 g faina                                                                        250 g branza ricotta
200 g zahar                                                                       150 ml frisca
4 oua                                                                                 2 linguri zahar
100 ml lapte dulce
1 praf de copt                                                                                                                  
1 praf de sare                                                                  100 g ciocolata    
2 linguri cacao                                                                 50 ml frisca lichida
o lingurita esenta de vanilie

1. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu zaharul pana obtii o spuma alba si lucioasa. Incorporeaza pe rand galbenusurile. Adauga si esenta de vanilie si mixeaza bine. In final adauga faina pe care ai amestecat-o in prealabil cu praful de copt si laptele dar, renunta la mixer si foloseste un tel pentru mixare.
Imparte compozitia  in doua. O jumatate de compozitie va ramane alba, iar in cealalta adauga cele 2 linguri de cacao. 
2. Unge cu unt o forma de tort si toarna compozitia incepand din mijlocul tavii, astfel: formeaza un cerc din compozitia alba, in mijlocul lui toarna compozitie maro, in mijlocul cercului maro pune compozitie alba si, tot asa pana termini. Astfel se vor forma acele vinisoare ce vor da aspectul de zebra. Da la cuptor, la 170 grade pentru 30-35 minute.

3.   Intre timp pregateste crema. Amesteca ricotta cu cele doua linguri de zahar. Bate frisca foarte bine. Incorporeaza frisca in crema de branza si mixeaza pana cand crema va deveni ferma.Da la frigider pana o folosesti.
4. Mai pregateste si un sirop din 200 ml apa, vreo doua linguri zahar si o lingurita esenta de vanilie.
5. Cand blatul  este copt (fa testul cu scobitoarea), scoate-l din cuptor, lasa-l sa se raceasca, dupa care treci la asamblarea tortului.
6. Taie-l in doua jumatati si insiropeaza fiecare jumatate in parte. Pune apoi crema intre cele doua blaturi, iar pe deasupra toarna o glazura de ciocolata pe care o prepari astfel: topeste 100 g ciocolata, iar cand este gata incorporeaza vreo 50 ml frisca lichida si 2 lingurite de apa. Fierbe la foc mic amestecand continuu. Toarna apoi peste tort si da-l la rece.

POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu