DIN CAND IN CAND............MERGE SI O CIORBITA!
Ai nevoie de:
2 aripi de curcan (superioare si inferioare)
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1/2 telina mijlocie
1 ardei gras rosu
2 cepe
3-4 linguri de rosii cubulete din conserva
2 linguri otet din vin alb de calitate
sare, piper, o lingurita de boia
rozmarin, maghiran , tarhon (ierburi uscate)
patrunjel verde
si,
ca sa o fac putin mai deosebita, in loc de cartofi obisnuiti am folosit un cartof dulce, mare si cu miez portocaliu
1. Spala carnea, transeaz-o si pune-o la fiert in 2,5 litri de apa.
2. Curata si toaca marunt tot zarzavatul: morcovii, ceapa, telina, ardeiul gras, radacina de patrunjel
3. Dupa ce spumezi de cateva ori cu o spumiera, atunci cand spuma nu se mai aduna, arunca in oala tot zarzavatul tocat, mai pune si sare dupa pofta si lasa ciorba sa fiarba, la foc mediu.
4. Cand carnea si legumele sunt aproape gata, pune in oala cartoful taiat cuburi mari si 3-4 linguri rosii din conserva.Mai pune boiaua, un strop de piper, un strop de rozmarin, maghiran, tarhon si lasa sa fiarba in continuare.
5. Cand s-au fiert cartofii, nu foarte tare- se pot sfarama, adauga 2 linguri de otet alb, verifica daca este suficient de sarata, mai da cateva clocote si ciorba-i gata.
6. Da de pe foc si arunca in oala o ploaie de patrunjel verde , acopera pentru ca mireasma patrunjelului sa se imprastie in oala.In mod normal, din lichidul care a fost in oala de la inceput, ar trebui sa ai cam jumatate in final. Dar, daca se intampla ca legumele sa fiarba mai greu, atunci poti sa mai adaugi apa pe parcurs.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu