SI PENTRU CA TOT ERA VORBA DESPRE SARMALE CU VARZA DULCE, DIN CE V-A MAI RAMAS SI, DACA AVETI PRIN FRIGIDER O BUCATA DE KAIZER SAU DE SUNCA TARANEASCA, MAI PUTETI INCROPI CEVA - O VARZA CALITA.
Ingrediente:
1 capatana de varza
2 linguri ulei
1 lingura suc de rosii
o bucata de kaizer sau sunca taraneasca (200-300 g)
sare, piper, boia dulce
Varza se toaca fin, apoi se framanta cu putina sare.
Kaizer-ul se taie felii cam de 1 cm grosime si se prajesc cam 2 minute pe fiecare parte, in cratita in care urmeaza sa prepari mancarea. Peste ele adauga varza tocata si apa cat sa o acopere. Mai pune aici o lingura de suc de rosii, boiaua si piperul. Acopera cratita si las-o sa fiarba la foc mediu spre mare la inceput, apoi la foc mic amesctecand din cand in cand.
Cand apa a scazut complet, iar varza a capatat o culoare aurie, este gata. Ramane doar sa gusti, iar daca mai trebuie sare sau piper, adauga acum.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu