CU CARNE TOCATA DE ORICE FEL (PORC, VITA, PUI), ESTE PACAT SA NU LE INCERCI. AICI, VARIANTA CU CARNE TOCATA AMESTEC PORC-VITA
INGREDIENTE:
1 Kg carne tocata
2 ceape mari
2 morcovi
3 linguri de orez
3 linguri de suc de rosii (Cirio- recomand)
2 oua
1 lingurita de boia dulce
sare, piper
frunze de vita de vie (vita noua)
2 legaturi marar verde
1. Pune la fiert o oala cu apa in care ai adaugat o lingura de sare. Spala frunzele, taie-le coditele, iar atunci cand apa clocoteste scufunda-le pentru 2-3 minute, apoi scoate-le si scurge-le.
2. Amesteca intr-un castron: carnea, ceapa tocata marunt, morcovii rasi, orezul, ouale, boiaua si sucul de rosii. Asezoneaza cu sare si piper. Putin mai mult piper, recomand. Amesteca in compozitie si o legatura de marar tocata foarte marunt.
3. Impacheteaza sarmalele, luand pe rand fiecare frunza si umpland-o cu compozitia de carne. Tapeteaza fundul oalei cu un rand de frunze si cateva fire de marar, apoi aseaza sarmalele si acopera-le tot cu frunze si cateva fire de marar. Toarna apa calda peste ele, cat sa le acopere, plus 2-3 degete deasupra. Fierbe-le mai intai la foc marisor, pana "o iau din loc", apoi la foc domol, pana cand vezi ca apa le-a scazut.
SERVESTE-LE SIMPLE SAU CU SMANTANA. POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu