joi, 26 iunie 2014

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

CU CARNE TOCATA DE ORICE FEL (PORC, VITA, PUI), ESTE PACAT SA NU LE INCERCI. AICI, VARIANTA CU CARNE TOCATA AMESTEC PORC-VITA
 INGREDIENTE:
1 Kg carne tocata
2 ceape mari
2 morcovi 
3 linguri de orez
3 linguri de suc de rosii (Cirio- recomand)
2 oua
1 lingurita de boia dulce
sare, piper
frunze de vita de vie (vita noua)
2 legaturi marar verde
1. Pune la fiert o oala cu apa in care ai adaugat o lingura de sare. Spala frunzele, taie-le coditele, iar atunci cand apa clocoteste scufunda-le pentru 2-3 minute, apoi scoate-le si scurge-le.
2. Amesteca intr-un castron: carnea, ceapa tocata marunt, morcovii rasi, orezul, ouale, boiaua si sucul de rosii. Asezoneaza cu sare  si piper. Putin mai mult piper, recomand. Amesteca in compozitie si o legatura de marar tocata foarte marunt.

3. Impacheteaza sarmalele, luand pe rand fiecare frunza si umpland-o cu compozitia de carne. Tapeteaza  fundul oalei cu un rand de frunze si cateva fire de marar, apoi aseaza sarmalele si acopera-le tot cu frunze si cateva fire de marar. Toarna apa calda peste ele, cat sa le acopere, plus 2-3 degete deasupra. Fierbe-le mai intai la foc marisor, pana "o iau din loc", apoi la foc domol, pana cand vezi ca apa le-a scazut. 


SERVESTE-LE SIMPLE SAU CU SMANTANA. POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu