marți, 17 iunie 2014

BUDINCA DOMNEASCA DE OREZ CU LAPTE SI SCORTISOARA

O NUMESC DOMNEASCA PENTRU CA NU ESTE DOAR ASA, UN OREZ CU LAPTE LA CUPTOR. ARE EA CEVA IN PLUS, CARE O FACE PUFOASA, ARATOASA SI DELICIOASA.

Ingrediente:
1 pahar cu orez (cu bob rotund)
4 pahare cu lapte
coaja rasa de la o lamaie
1 pastaie de vanilie
5 linguri de zahar
2 oua
50 g unt (plus extra pentru uns vasul de copt)
zahar pudra si praf de scortisoara pentru pudrat

Mai intai fa un orez cu lapte dupa reteta "Orez simplu cu lapte", cu o singura diferenta si anume: atunci cand pui laptele la fiert adauga in loc de zahar vanilat, semintele unei pastai de vanilie. Taie pastaia pe lungime si razuieste-i semintele. Daca nu ai, poti folosi fara probleme zaharul vanilat.
Cand orezul cu lapte este gata, lasa-l la racit 15-20 minute.

Ia cele 2 oua si separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma tare (este ideal sa folosesti un tel si nu mixerul).

Dupa ce orezul s-a mai racit, inglobeaza cele 2 galbenusuri, amesteca bine, apoi incorporeaza spuma de albusuri, ca si la pandispan, amestecand usor, prin rasturnare, de sus in jos.

Unge cu unt un vas termorezistent, toarna in el compozitia si da budinca la cuptorul preincalzit, la 170 grade, pentru 30-35 minute. Se va umfla  si se va rumeni usor. Nu deschide cuptorul. Abia dupa ce au trecut cele 30-35 minute, opreste cuptorul, intredeschide usa si mai lasa budinca inauntru vreo 10 minute, dupa care o poti scoate.

SERVESTE-O PUDRATA CU ZAHAR PUDRA AMESTECAT CU PRAF DE SCORTISOARA.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu