Ingrediente:
4 dovlecei potrivit de mari
600 g carne tocata din piept de pui
1 ceapa tocata marunt
1 morcov ras pe razatoarea fina
1 ou crud
2 linguri orez
sare, piper, o lingurita de boia
1 legatura mare de marar
Pentru sos:
1 cutie rosii cubulete
1 lingurita ulei de masline
3-4 catei de usturoi
sare, piper dupa gust, un praf nucsoara
1. Spalati dovleceii, taiati-i la un capat (cel dinspre coada) apoi, folosind o lingurita cu coada lunga, scobiti-i in interior, circular, pana ajungeti cu lingurita in capatul celalalt. Este bine ca dovleceii sa fie potriviti ca lungime. Miezul scos, tocati-l marunt. Il veti adauga in compozitia de carne.
2. Amestecati bine carnea tocata cu: ceapa, morcovul, oul crud, orezul, miezul de dovlecel, sare, piper, precum si o legatura de marar tocat fin. Opriti 2-3 crengute de marar.
3. Luati pe rand fiecare dovlecel si umpleti-l cu compozitia de mai sus. Asezati-i intr-o oala si turnati peste ei apa fierbinte, cat sa-i acopere (2-3 degete mai mult). Acoperiti oala si lasati-i sa fiarba la foc mediu, cam vreo 40 de minute. Este bine ca oala sa fie cu fund dublu sau invelis neaderent.
4. Pregatiti un sos astfel: intr-o cratita incingeti o lingurita de ulei de masline, caliti pentru un minut usturoiul tocat marunt, ca sa-si lase aromele, adaugati rosiile cuburi, sarea, piperul si praful de nucsoara, precum si 2 linguri de apa. Lasati sosul sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, opriti focul.
5. Transferati dovleceii fierti intr-o tava, asezati pe langa ei crengutele de marar ramase si turnati sosul de rosii. Dati la cuptor pentru 20-25 minute, la 180 grade.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu