Ingrediente:
200 g unt la temperatura camerei
150 g zahar
300 g faina
4 oua
1 praf de copt
1 praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
800 g caise
o lingurita zahar brun si una de scortisoara
Intr-un bol mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema, iar zaharul este complet topit. Opriti un cub mic de unt pentru uns tava. Pentru ca zaharul sa se topeasca mai repede, puteti folosi asa-numitul "zahar fin", nu pudra, care se gaseste in comert.Faina amestecati-o cu praful de copt si incorporati-o in amestecul de unt si zahar. Adaugati un praf de sare, precum si zaharul vanilat, apoi incorporati pe rand cele 4 oua, mixand bine dupa fiecare. Veti obtine un aluat moale, de consistenta celui pentru chec.
Spalati caisele, eliminati samburii si rupeti-le in jumatate.
Ungeti cu putin unt o tava dreptunghiulara (cam 32x20 cm), turnati in ea aluatul, iar deasupra asezati jumatatile de caise, ca in poza de mai sus. In fiecare jumatate presarati putina scortisoara si putin zahar brun. Dati la cuptor pentru 45-50 minute la 170 grade.
Dupa 45-50 de minute, cand vedeti ca s-a rumenit, faceti testul cu scobitoarea. Intepati prajitura in mijloc, iar daca aceasta iese uscata, inseamna ca prajitura s-a copt. Scoateti-o din cuptor si lasati-o la racit in tava. Dupa vreo 10-15 minute pudrati cu zahar.
POFTA NEBUNA S-AVETI!
magnifique j'adore
RăspundețiȘtergere