duminică, 22 iunie 2014

PASTAI (FASOLE GALBENA) CU PIEPT DE PUI

PENTRU CA PIETELE SUNT PLINE DE LEGUME DE SEZON, ESTE BINE SA PROFITAM  DE ELE. MAI TARZIU, LE VOM GASI DOAR IN CONSERVE. ASA CA AZI, VA PROPUN RETETA DE MEA DE PASTAI  CU PIEPT DE PUI.
 INGREDIENTE:
1 Kg pastai (fasole galbena)
2 piepti de pui
1/2 cutie rosii cuburi (Cirio)
1 ceapa galbena
3 catei de usturoi
1 legatura mare de marar
sare dupa gust
1 lingurita de boia
2 linguri de ulei de masline (sau 1 lingura ulei de floarea soarelui)

Mai intai se curata pastaile (se indeparteaza codita si varful acestora), se spala bine cu apa rece si se taie la 3-4 cm lungime.
Pieptul de pui se spala, apoi se transeaza pe lungime, in 4 bucati. 
Se toaca ceapa foarte fin, la fel si usturoiul.

Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa, usturoiul  si bucatile de piept de pui. Se inabuse  impreuna in cratita acoperita cam 10 minute, amestecand din cand in cand, mai ales daca nu aveti o cratita cu peretii neaderenti . Se adauga apoi rosiile cubulete si pastaile, se amesteca, iar peste toate se adauga apa, cam cat sa acopere totul. Este indicat ca apa sa fie fierbinte. Se mai adauga sare dupa gust si o lingurita de boia dulce. Se lasa sa fiarba la foc mediu, cu cratita acoperita. 
Cand zeama a scazut, iar carnea si pastaile sunt facute, se opreste focul si se adauga o cantitate generoasa de marar verde. Se amesteca si se acopera cratita, pentru ca mancarea sa imprumute minunata aroma a mararului.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu