Ingrediente:
1 pachet de margarina Rama maestro
350 g faina
150 g zahar
1 ou
1 praf de sare
500 visine
3 linguri zahar brun (poate fi si alb)
1 lingura gris
1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns
zahar pudra pentru pudrat
Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, iar in mijloc se face o adancitura. Punem aici zaharul, un praf de sare, oul si margarina taiata cuburi. Framantam un aluat, care va fi tare si putin nisipos la inceput dar, pe masura ce-l veti framanta se va mai inmuia. Se formeaza din el o bila, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru aproximativ 30 minute.
Ungem o tava cu putin unt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie cu care vom tapeta tava. Ridicam foaia pe peretii tavii si lasam marginea mai inalta pentru a o putea indoi catre interior. Presaram grisul peste foaie(va avea rolul sa absoarba sucul din visine), apoi intindem un strat consistent de visine. Presaram peste ele zaharul brun (alb). Intoarcem marginile aluatului catre interior, peste visine.
Amestecam un galbenus cu 1 lingura de lapte si ungem cu ea marginea placintei. Dam la cuptor pentru 45-50 minute la 160-170 grade, in cuptorul preincalzit.Cand marginile s-au rumenit binisor, placinta este gata. O scoatem, o lasam sa se raceasca apoi pudram cu putin zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu