Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingurita esenta de migdale
un praf de sare
1 kg caise
5 linguri zahar brun
50 g unt
1 plic zahar vanilat Bourbon
Caisele se spala, apoi se rup in jumatate. Se ia o tava (dimensiune 32x22 cm), se unge cu unt, se presara cele 5 linguri de zahar brun, se aseaza apoi jumatatile de caise cu scobitura in sus, se presara zaharul vanilat si se dau la cuptor pentru 25-30 minute la 170 grade.
In timp ce caisele sunt in cuptor se prepara un pandispan din 6 oua. Astfel, separam albusurile de galbenuri. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri de zahar, pana devin o crema albicioasa. Adaugam pe rand cele 6 linguri de faina, apoi esenta de migdale si mixam pana la omogenizare.
Batem albusurile spuma tare (recomand telul si nu mixerul). Cand sunt gata le incorporam cu grija in compozitia de galbenusuri, amestecand usor, de sus in jos, prin rasturnare.
Dupa 30 minute de stat la cuptor, scoatem tava cu fructele, lasam vreo 5 minute sa se racoreasca, apoi turnam compozitia de pandispan. O intindem pe toata suprafata si dam tava la cuptor pentru inca vreo 35-40 minute la 170 grade (foc mediu).
Cand prajitura este bine rumenita la suprafata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Asezam apoi peste ea un platou si, printr-o miscare brusca rasturnam tava. Batem putin fundul tavii cu o lingura de lemn, ca sa fim siguri ca nu s-a lipit, dupa care o ridicam cu grija. Pudram prajitura cu putin zahar pudra, asta in caz ca ati folosit niste caise nu prea dulci si presam cativa samburi de migdale, tocati marunt.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu