joi, 26 iunie 2014

PRAJITURA CU PIERSICI

 RETETA  ESTE VALABILA   PENTRU TOT FELUL DE FRUCTE: CAISE, PIERSICI, VISINE, CIRESE, PRUNE (DE SEZON)
 INGREDIENTE:
200 g unt
150 g zahar fin
3 oua
250 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 Kg piersici 
2 linguri zahar brun
zahar pudra pentru pudrat

Mai intai, piersicile se spala, se curata de coaja si se taie sferturi.  

Pentru aluat, amesteca untul cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine dupa fiecare. Tot acum adauga si un praf de sare.

Masoara faina si amestec-o intim cu praful de copt. Incorporeaz-o usor in compozitia de unt si oua, amestecand mai intai cu o lingura, apoi mixand pentru omogenizare. Vei obtine o compozitie foarte fina si un pic fluida. 



Unge cu unt o tava, poate fi rotunda (cu diametrul de 24-26 cm) sau dreptunghiulara (cam 30x20 cm). Toarna in ea compozitia, niveleaz-o la suprafata, apoi aseaza piersicile deasupra. Presara peste ele  zaharul brun.

Da tava la cuptorul preincalzit, la 170 grade (foc mediu) pentru aproximativ 45-50 minute.

DUPA CE S-A RACIT, PUDREAZ-O CU ZAHAR PUDRA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu