vineri, 13 iunie 2014

PRAJITURA CU CIRESE


Ai nevoie de:
200 g unt (200 g margarina Rama pentru prajituri)
150 g zahar fin
280 g faina
1 praf de copt
3 oua
1 praf sare
1 lingurita esenta de vanilie
aprox. 1/2 Kg cirese
zahar pudra pentru pudrat

Intr-un bol mixeaza untul cu zaharul si praful de sare, pana ce zaharul se topeste. Adauga treptat faina, pe care ai amestecat-o in prealabil cu praful de copt. In final, incorporeaza pe rand cele 3 oua si esenta de vanilie. Mixeaza foarte bine. Vei obtine un aluat moale si foarte fin.

Spala ciresele si scoate-le samburii.
Unge cu putin unt (margarina) o tava dreptunghiulara (32x20 cm) sau rotunda (26-28 cm diametru) si toarna aluatul in ea. Niveleaza-l frumos, apoi presara ciresele , din loc in loc, dar dese. Este foarte important ca, la cantitatile de mai sus sa nu folosesti o tava de dimensiuni mai mari. Risti sa obtii o prajitura nu prea inalta. Da tava la cuptorul preincalzit, pentru 45-50  minute, la 160-170 grade (foc mijlociu). Cand s-a rumenit frumos, este gata. Indicat este sa nu deschizi cuptorul in timpul coacerii. 

Cand este gata, lasa la racit vreo 10 minute apoi pudreaza cu zahar pudra.

RETETA POATE FI FOLOSITA SI LA PRAJITURA CU VISINE. SA AVETI POFTA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu