RETETA DE VARA , DE LA SOACRA MEA DIN MARAMURES
Ingrediente:
1 Kg fasole pastai (galbena sau verde)
2 morcovi
1 ceapa mare
1/2 telina mica
1 radacina de patrunjel
1/2 cutie rosii cubulete
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 lingurita boia dulce
sare, piper dupa gust
1 lingura cu varf ierburi uscate (rozmarin, maghiran, tarhon, oregano)
100 ml smantana de gatit
3-4 feliute de slanina afumata (optional)
1-2 legaturi de patrunjel verde
Pastaile se curata de codite, se spala bine sub jet de apa rece apoi se taie, la 4-5 cm lungime.
Morcovul, ceapa, telina, radacina de patrunjel se toaca marunt si se pun la calit intr-o lingura de ulei. Daca ati optat sa folositi si slanina, o puteti pune si pe ea impreuna cu legumele. Amestecati ca sa nu se prinda. Dupa 5-7 minute adaugati rosiile cuburi si aprox 2 litri de apa. Tot acum puneti la fiert si pastaile taiate, sarea, boiaua, piperul, ierburile uscate. Ierburile uscate sunt ingredientul meu secret pentru toate supele si ciorbele. Acest mix il folosesc pentru supele de legume si cele de pui. Lasati sa fiarba la foc mediu.
Cand legumele si pastaile au fiert, dregeti supa astfel: puneti intr-un castron smantana, adaugati peste ea un polonic, doua de zeama, dupa care turnati amestecul in oala cu supa. Dati un clocot, doua apoi stingeti focul.
Verificati daca ati sarat suficient, iar in final adaugati cei doi catei de usturoi zdrobiti si patrunjelul verde tocat marunt.
SA AVETI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu