sâmbătă, 21 iunie 2014

FRIPTURA DE MIEL LA TAVA CU CARTOFI, IERBURI AROMATE SI SCORTISOARA

 Ingrediente:
carne de miel (o pulpa din fata, cu tot cu coaste)
3 linguri ulei de masline
1-2  lingurite de sare
2 lingurite boia
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita rozmarin tocat (frunze)
1 lingurita tarhon tocat
4-5 catei de usturoi
4-5 rosii uscate din conserva+1 lingurita din uleiul in care sunt conservate
3-4 bete de scortisoara (optional)
4-5 cartofi
Carnea de miel o vom spala, apoi o vom curata de pielite si surplusul de grasime. Separam pulpa de coaste, iar coastele le vom taia in 3-4 bucati.

Intr-un bol se amesteca: uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua, nucsoara, rozmarinul si tarhonul. Cu acest amestec masati foarte bine carnea de miel. O lasam in asteptare.

Intr-un alt bol amestecam usturoiul zdrobit cu rosiile uscate tocate marunt si 1 lingurita din uleiul in care au fost conservate. Luam bucatile de carne si le masam si cu aceast al doilea amestec. 

Pentru vreo 30 minute, lasam bucatile de carne asezate unele peste altele, pentru a se marina si pentru ca aromele sa fie bine absorbite. 

Intre timp, pregatim cartofii: ii curatam, ii spalam si ii taiem in sferturi (bucati mari).

Luam o tava pentru friptura, asezam in ea bucatile de carne, printre ele cartofii, iar sub carne 3-4 bete de scortisoara. Asta numai daca vrei ca friptura ta sa capete un aer putin exotic. Eu am fost inspirata din reteta de friptura de miel a lui Gordon Ramsay. Toarna in tava o cana de apa, acoper-o foarte bine cu folie alimentara (2 straturi) si da-o la cuptor pentru o ora si jumatate la 200 grade (foc mediu spre mare). Carnea trebuie sa se faca in aburul ce se va acumula sub folie. Cand este gata, se va topi in gura.  

SERVESTE CU O SALATA VERDE  SAU RUCOLA. PENTRU SALATA VERDE SAU CEA DE RUCOLA, FOLOSESTE CEA MAI SIMPLA RETETA: RUPE FRUNZELE IN BUCATI, ASEZONEAZA CU PUTINA SARE, APOI STROPESTE-O DIN BELSUG CU ZEAMA DE LAMAIE SI ULEI DE MASLINE.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu