SI, PENTRU CA INCA MAI ESTE VREMEA CAPSUNILOR, AM INCERCAT-O SI PE ASTA!
Ingrediente:
2 Kg de capsune
1 Kg de zahar
zeama de la 1/2 de lamaie
Reteta este aproximativ aceeasi ca si la cea de visine, cu mici diferente.
Am spalat capsunele si le-am curatat de codite. Le-am asezat apoi in oala in care urma sa fierb dulceata. Peste ele am presarat zaharul, l-am amestecat usor cu fructele si am turnat aici si zeama de lamaie. Am lasat deoparte pentru aproximativ 5 ore, timp in care zaharul s-a topit, iar capsunele au lasat zeama.
Dupa 5 ore am pus dulceata la fiert, la foc foarte mic. Oala pe care am folosit-o a fost una cu fundul mai gros si neaderent. Cand dulceata a inceput sa fiarba, am spumat de vreo doua ori. Am amestecat apoi din cand in cand, cu grija, ca sa nu zdrobesc fructele.
Am fiert dulceata timp de 2 ore fix. Focul a fost tot timpul foarte mic. Am lasat-o mai zemoasa. Asa sa faceti si voi. Cand s-a racit a fost perfecta.
Am turnat-o apoi in borcanele sterilizate (vezi reteta Dulceata de visine) si le-am asezat pe masa, cu fundul in sus. Le las asa pentru o zi. Vidul format in acest fel va impiedica alterarea dulcetii mele.
Nu am folosit conservant, nici Gel fix, nici zahar gelifiant. Doar fructe proaspete si zahar tos.
Sunt incantata de dulceata mea. Este dulce, parfumata si, mai ales culoarea este una minunata!
POFTA NEBUNA SI CHEF DE LUCRU S-AVETI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu