miercuri, 25 iunie 2014

OREZ BASMATI CU MIDII

 INGREDIENTE:
250 g orez  basmati
250 g carne de midii 
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ceapa
4 catei de usturoi
50 g  ansoa din conserva + o lingurita din uleiul in care sunt conservate
1 pahar mic de vin alb
2 fire de sofran (optional)
2 linguri ulei de masline
sare, piper alb
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Ardeii se taie fasii subtiri. Midiile se spala si se scurg de apa. 

Se  pun la calit, in 2 linguri ulei de masline, ceapa, usturoiul si ardeiul. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga fileurile de ansoa si uleiul din conserva. Tot acum se adauga midiile. Dupa 3-4 minute stinge totul cu un pahar de vin alb. Lasa sa fiarba la foc mediu spre mic, in vasul acoperit, inca vreo 5 minute. Acum este timpul sa adaugi orezul. Amesteca bine, apoi toarna in cratita 1 litru de apa fierbinte. Asezoneaza cu sare, piper si, tot acum adauga sofranul pe care l-ai inmuiat in prealabil in 2 lingurite de apa calda. Va da orezului o culoare minunata.  Da focul la minim, acopera cratita si lasa orezul sa fiarba. Amesteca des, folosind o furculita, pentru ca orezul sa se aereze si sa nu se lipeasca boabele unele de altele.  In 20-25 minute va fi gata. Daca doresti ca orezul sa fie foarte bine bine fiert, mai adauga apa fierbinte si mai lasa putin.

SE POATE SERVI CA ATARE SAU  I SE POATE ADAUGA LAMAIE.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu