INGREDIENTE:
8 foi de placinta decongelate(dintr-un pachet)
250 g mozzarella proaspata
250 g branza ricotta
5 rosii bine coapte
oregano uscat
busuioc verde
ulei de masline pentru uns tava si foile
sare, piper alb
Se aseaza foile una peste alta si se decupeaza un cerc cu diametrul putin mai mare decat cel al tavii de tarta.
Se unge tava cu putin ulei de masline.
Se aseaza in tava 4 foi, una peste alta si fara a unge fiecare foaie, asa cum se procedeaza la placinta de foi. Intindem branza ricotta pe toata suprafata. Acoperim cu celelalte 4 foi, la fel asezate una peste alta. Se unge cu putin ulei doar foaia de deasupra.
Adaugam apoi feliile de rosii si mozzarella, asezate suprapus, precum solzii de peste (ca in poza de mai sus). Asezonam cu sare si piper alb, precum si cu mult oregano uscat. Tocam foarte marunt cateva frunze de busuioc si le aruncam peste rosii. Ungem cu ulei de masline toata suprafata de rosii si mozzarella, apoi dam la cuptor pentru 20-25 minute la 200 grade. Cand mozzarela s-a topit, iar rosiile capata aspect de copt, tarta este gata. Ornam cu frunze verzi de busuioc.
SE SERVESTE CALDA, CU PARMEZAN RAS
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu