ESTE RETETA PE CARE O FOLOSESC EU DE OBICEI. CONDITIA CA SA OBTII UN OREZ BINE FIERT SI "LEGAT" ESTE SA FOLOSESTI UN OREZ CU BOBUL MARE SI ROTUND.
INGREDIENTE:
1 pahar cu orez (cu bob rotund)
4 pahare cu lapte
5 linguri de zahar
coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
50 grame unt
scortisoara, dulceata, sirop de fructe
In primul rand trebuie sa stii ca pentru masurat orezul si laptele trebuie sa folosesti acelasi pahar. In functie de ce cantitate vrei sa-ti iasa, poti folosi o ceasca, pentru o cantitate mai mica sau, o cana mai mare daca vrei o cantitate mai mare de orez cu lapte.
Spala bine orezul cu apa rece (in 2-3 ape). Lasa-l apoi la inmuiat intr-un bol cu apa rece, pentru 10-15 minute.
Pune laptele la fiert intr-o oala cu peretii grosi sau neaderenta. Poti folosi doar 3 pahare de lapte la unul de orez. Eu insa, recomand 4 daca iti place ca orezul sa fie bine fiert. Apoi, fara modestie, rezultatul mi se pare orezul cu lapte perfect. Adauga aici coaja rasa de la o lamaie. Cand laptele da in clocot, adauga orezul care a stat la inmuiat si pe care l-ai scurs de apa, desigur. Tot acum adauga untul si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Micsoreaza flacara si fierbe orezul la foc mic, cu vasul semi-acoperit. Amesteca des, pentru a nu avea surpriza ca orezul sa se prinda de fundul cratitei. Cu alte cuvinte, supravegheaza-l cu atentie. Cand laptele a scazut, iar orezul s-a umflat si s-a inchegat, adauga zaharul, amesteca bine si opreste focul. Poti mari sau micsora cantitatea de zahar in functie de cat de dulce vrei sa-ti iasa orezul. Daca-l vei servi cu dulceata, atunci sigur orezul va trebui sa fie nu prea dulce.
SERVESTE OREZUL SIMPLU, CU SCORTISOARA (ASA CUM AM FACUT EU) SAU GARNISESTE-L CU DIVERSE DULCETURI SI SIROPURI DE FRUCTE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu