sâmbătă, 14 iunie 2014

DULCEATA (GEM) DE CIRESE

SI, PENTRU CA IERI AM INCEPUT SERIA DULCETURI, SA CONTINUAM: AZI, DULCEATA DE CIRESE SAU, MA ROG, SE POATE NUMI SI GEM. CAM TOT PE-ACOLO.


Pentru minunata mea dulceata de cirese am folosit:
2 Kg cirese bine coapte 
800 g zahar
sucul de la o lamaie mare



Am spalat bine ciresele, le-am scos samburii si le-am asezat in cratita in care urma sa fierb dulceata. 

Peste ele am presarat zaharul. Apoi zeama de lamaie.Le-am amestecat usor apoi le-am lasat vreo 5-6 ore, la temperatura camerei,ca sa lase zeama.

Dupa 5-6 ore am pus dulceata la fiert, la foc foarte mic. Cratita trebuie sa aiba fundul dublu sau neaderent. Cand a inceput sa fiarba am spumat de vreo 2-3 ori. 

Dulceata a fiert timp de 2 ore, la foc mic cum spuneam Din cand in cand am amestecat cu grija. 

Am pus in cuptor borcanele si le-am sterilizat la 180 grade (vezi retetele de dulceata anterioare). Dupa ce dulceata a fost gata am lasat-o vreo 10 minute sa se mai racoreasca apoi am turnat-o in borcane. Am pus capacele, le-am strans bine si am intors borcale cu susul in jos pentru a face golul de aer.

Nu am folosit nici un fel de conservant si nu am capsat capacele. Daca borcanele au fost sterilizate sigur dulceata mea va rezista.


YUMMY, YUMMY, YUMMY!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu