SI, PENTRU CA IERI AM INCEPUT SERIA DULCETURI, SA CONTINUAM: AZI, DULCEATA DE CIRESE SAU, MA ROG, SE POATE NUMI SI GEM. CAM TOT PE-ACOLO.
Pentru minunata mea dulceata de cirese am folosit:
2 Kg cirese bine coapte
800 g zahar
sucul de la o lamaie mare
Am spalat bine ciresele, le-am scos samburii si le-am asezat in cratita in care urma sa fierb dulceata.
Peste ele am presarat zaharul. Apoi zeama de lamaie.Le-am amestecat usor apoi le-am lasat vreo 5-6 ore, la temperatura camerei,ca sa lase zeama.
Dupa 5-6 ore am pus dulceata la fiert, la foc foarte mic. Cratita trebuie sa aiba fundul dublu sau neaderent. Cand a inceput sa fiarba am spumat de vreo 2-3 ori.
Dulceata a fiert timp de 2 ore, la foc mic cum spuneam Din cand in cand am amestecat cu grija.
Am pus in cuptor borcanele si le-am sterilizat la 180 grade (vezi retetele de dulceata anterioare). Dupa ce dulceata a fost gata am lasat-o vreo 10 minute sa se mai racoreasca apoi am turnat-o in borcane. Am pus capacele, le-am strans bine si am intors borcale cu susul in jos pentru a face golul de aer.
YUMMY, YUMMY, YUMMY!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu