joi, 1 mai 2014

TORT CU CAPSUNI PROASPETE SI CREMA DE MASCARPONE

 INGREDIENTE:
200 g unt
200 g zahar
4 oua
200 g faina
1 praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
500 g capsuni proaspete
2 lingurite zahar pudra

Untul si zaharul se mixeaza pana devin crema. Separat ouale se bat putin cu telul dupa care se adauga in crema de unt. Tot acum adaugam esenta si un praf de sare. Mixam la viteza mare. Vom observa cum compozitia isi mareste volumul si incepe sa faca mici bule. Urmeaza sa incorporam faina pe care am amestecat-o intim cu praful de copt. Mai mixam putin. Vom obtine un aluat moale, fin, curgator.

Il turnam intr-o tava rotunda unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt ca sa nu se lipeasca si il dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la 170 grade. Dupa 30-35 minute se face testul coacerii cu o scobitoare sau un tester pentru prajituri, iar daca scobitoarea iese curata atunci este gata. Il scoatem din tava si il lasam la racit.

Pentru crema, batem frisca, amestecam cele 250 g mascarpone cu 3-4 linguri de frisca. Restul de frisca ramane pentru ornat.Se taie capsunile in sferturi sau jumatati, in functie de marimea lor.
Cand blatul s-a racit il taiem in jumatate si il montam astfel: pe prima jumatate de blat asezam crema mascarpone; urmeaza un strat gros de capsuni taiate sferturi (oprim cateva pentru ornat), peste capsuni putem presara putin zahar pudra daca nu sunt foarte coapte; peste capsuni intindem un strat subtire de frisca; asezam cel de al doilea blat, il acoperim cu frisca si ornam cu capsuni. Se da la frigider pentru vreo 4 ore, dupa care se poate consuma. Se pastreaza la frigider.

USOR, GUSTOS SI RACOROS!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu