PAPARDELELE SUNT UN FEL DE TAGLIATELE MAI LATE. CELE CU OU, BARILLA, SUNT EXTRAORDINAR DE GUSTOASE. CU CARNE SAU BRANZA AU UN GUST EXCELENT. AICI AVEM VARIANTA CU CARNE DE PUI
250 g papardele cu ou (Barilla)
500 g carne tocata de pui
100 g cascaval ras
1 ceapa
400 g suc de rosii (Cirio)
1 lingura ulei de masline
busuioc, oregano, coriandru (am folosit uscate, nu am avut frunze verzi)
3 catei de usturoi
sare, piper
150 g ketchup
parmezan ras pentru servire
Papardelele se fierb in apa clocotita cu sare, apoi se trec sub un jet de apa rece si se lasa putin la scurs.
Intr-o cratita se caleste intr-o lingura de ulei ceapa tocata fin, pana devine translucida. Adaugam usturoiul maruntit, apoi dupa 2-3 secunde adaugam carnea tocata care se marunteste cu o lingura de lemn in timp ce se caleste si ea. Adaugam apoi sucul de rosii amestecat cu ierburile mentionate la capitolul ingrediente (cam 1/2 lingurita din fiecare), sare si piper.Mai adaugam vreo 50 ml apa si lasam sa fiarba sub capac pana scade apa.
Amestecam papardele cu carne, apoi le asezam in tava. Presaram cascaval ras, apoi o le dam cuptor, la 160 grade pentru vreo 20 minute.
Amestecam ketchup-ul cu o ceasca de apa si 1 lingurita de busuioc, scoatem tava din cuptor, ungem pastele cu sosul de ketchup si o mai lasam vreo 5 minute.
Pastele se servesc calde presarate cu parmezan ras.
SA AVETI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu