sâmbătă, 3 mai 2014

PASTRAV CU IERBURI AROMATE, COPT IN PERGAMENT

Ingrediente:
3 pastravi (aproximativ 150 g fiecare)
50 grame unt
1 lamaie
2 lingurite de capere (din borcan)
3-4 frunze de salvie
o crenguta de rozmarin (doar frunzele)
3 fire de patrunjel
sare, piper
1 lingurita ulei de masline (floarea soarelui)
hartie de pergament (hartie de copt nesiliconata)
folie de aluminiu
Pastravii se curata (au solzi foarte fini care se indeparteaza foarte usor), li se taie aripioarele laterale si coada,se curata apoi foarte bine in interior (de preferat sa-i cumparati eviscerati). Spalati-i foarte bine cu apa rece, apoi uscati-i cu un prosop de hartie. Asezonati pe fiecare cu sare si piper macinat.

Salvia, rozmarinul si patrunjelul se toaca fin apoi se amesteca bine impreuna cu untul, formand o pasta. Se imparte pasta in 3 parti egale si se introduce cate o bucatica de pasta de unt in burta fiecarui pastrav. La fel procedam si cu caperele.

Lamaia se taie rondele care se prajesc in uleiul de masline: 1 minut pe fiecare parte. I se vor evidentia mai bine aromele. Se aseaza apoi cate o felie pe fiecare pastrav.

Luam 3 bucati de hartie pergament (de copt) si 3 bucati de folie de aluminiu, suficient de mari incat sa putem impacheta pastravul. Asezam pergamentul deasupra foliei, apoi pe fiecare cate un pastrav, ca in fotografia alaturata, ii impachetam si-i dam la cuptor, 30 minute la 200 grade, apoi inca 30 la 160 grade. 

Cand sunt gata, se scot din cuptor. Se despacheteaza si se servesc cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde.

POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu