Ingrediente:
1 pachet foi de placinta (Linco)
1 Kg mere de placinta (cu miezul mai tare)
5 linguri zahar brun (alb)
50 g unt
1 lingura rasa scortisoara
1/2 lingurita cuisoare macinate
2 linguri gris
1 pastaie vanilie (optional)
ulei pentru uns tava si placinta
Foile se scot din congelator si se decongeleaza lent, la temperatura camerei. Nu trebuie fortata decongelarea lor in cuptorul cu microunde.
Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se calesc apoi intr-o cratita, impreuna cu untul, zaharul, scortisoara, cuisoarele si pastaia de vanilie. Tot aici adaugam si 2 linguri de gris care vor avea rolul sa absoarba surplusul de zeama. lasata de mere.
Se iau pe rand cate 2 foi, una peste alta, se intinde compozitia de mere, se ruleaza cu grija si se aseaza in tava (tava cuptorului) care a fost unsa cu ulei de floarea soarelui. Procedam la fel in continuare, asezand rulourile unul langa altul. Incap cam 6 rulouri. Se unge suprafata placintei cu putin ulei si se da la cuptor pentru vreo 45 minute la 170 grade (foc mijlociu).Cand s-a rumenit frumos, scoatem tava din cuptor, o acoperim cu un prosop maigros si o lasam sa se inabuse putin.
SE SERVESTE CALDA SAU RECE, PUDRATA CU ZAHAR
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu