INGREDIENTE:
500 g carne tocata (de preferat spata de porc)
1 ceapa mare
1 dovlecel mic
1 cartof mare
3-4 catei de usturoi
1 legatura de marar verde
1 ou
sare, piper dupa gust
ulei pentru prajit
Ceapa se toaca foarte fin. Dovlecelul, cu tot cu coaja, se rade pe razatoarea cu ochiuri mari. Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Mararul se toaca fin.
Intr-un castron se pune carnea tocata, ceapa, dovlecelul si cartoful (dupa ce i-ati razuit, stoarceti-i putin de zeama), apoi oul crud, usturoiul trecut prin presa de usturoi, sare, piper (gustati din compozitie ca sa vedeti daca ati pus suficient), iar in final, mararul verde tocat si el foarte fin. Amestecati cu mana, apoi formati chiftele de forma ovala (luati din compozitie, modelati intre palme o bila, apoi aplatizati-o usor).
Incingeti ulei intr-o cratita si prajiti chiftelele, cam 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mare.
Cand sunt gata, scoateti-le cu o paleta si asezati-le pe un prosop de hartie, acesta avand rolul de a absorbi surplusul de grasime.
SE POT SERVI CU DIVERSE GARNITURI DE CARTOFI, OREZ, SALATE SAU CU "SOSUL DE MAIONEZA RAPIDA CU TREI FELURI DE MUSTAR" DIN RETETA URMATOARE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu