Ingrediente:
1 ou intreg
100 ml ulei
1 praf de sare
1 praf de piper alb
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita mustar de Dijon
2 lingurite mustar cu boabe
1 lingurita mustar cu miere
Pentru prepararea unei maioneze rapide aveti nevoie, in primul rand, de un mixer vertical. Puneti in vasul mixerului 1 ou intreg (galbenus+albus), 100 ml ulei, 1 praf de sare, 1 praf de piper alb si 1 lingurita zeama de lamaie. Fixati mixerul in centrul vasului si mixati pana cand se va incorpora tot uleiul si compozitia va creste in volum, adica maioneza va fi gata. Numai atunci ridicati mixerul de pe fundul vasului.
In maioneza astfel preparata adaugati cate 1 lingurita din tipurile de mustar de mai sus (eu folosesc mustarurile Maille, care sunt de buna calitate), amestecati cu o lingura de lemn si cam atat.
IDEAL PENTRU CHIFTELE, PESTE PANE SI SALATE DE CARTOFI
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu