Ingrediente:
1 caserola de ciuperci pleurotus
600 g pulpe superioare de pui (eu am folosit pulpe dezosate si fara piele)
2 cepe
3 catei de usturoi
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben (verde)
1/2 cutie rosii cuburi (Cirio)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
1 lingurita boia dulce
1 varf cutit nucsoara
1 lingura de otet balsamic
2-3 frunze de dafin
1 lingura de ulei
Pulpele se curata de surplusul de grasime, se spala si se taie in doua fiecare. Ciupercile se curata de cozi, se spala si se taie fasii cam de 1 cm.
Intr-o cratita se calesc pulpele impreuna cu ceapa tocata julien si usturoiul tocat marunt, pana cand ceapa devine translucida. Se adauga rosiile cuburi, sarea, piperul, boiaua, nucsoara, frunzele de dafin. Se acopera totul cu apa si se lasa la fiert.
Cand pulpele sunt aproape gata, cam pe trei sferturi, se adauga ciupercile si ardeii taiati si ei julien, ca si ceapa.Acum adaugam si o lingura de otet balsamic. Mai puteti adauga putina apa calda daca este cazul. Lasati sa fiarba pana cand carnea si ciupercile sunt bine fierte, iar zeama a scazut.
SE SERVESTE CU MAMALIGA SI CASTRAVETI IN OTET.
SA AVETI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu